April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Op reis door het mooie twentse landschap…

Wedstrijd H.E.C. 1 – S.V.L. 2

Op reis door het mooie twentse landschap…

Maandag 25-03 stond de uitwedstrijd op het programma tegen H.E.C.. Dat betkende op reis naar Haaksbergen. Eerst nog twee teamleden ophalen was de opdracht. Jan had gekozen voor eigen vervoer. Op weg naar Roelof kwam ik er al achter dat google maps op mijn mobiel niet geheel up-to-date was. Roelof nam plaats en verbaasde zich over “hmm, een kleine auto, maar met 4 deuren?”. Onderweg naar Ed had Roelof mooie verhalen en anekdotes over Hans Bohm. Ed nam plaats maar kwam gelijk met een waarschuwing: “Tom, de rechter koplamp is kapot van je auto”. Oef, dat was niet fijn. En ik moest nog naar Haaksbergen en weer terug…

De speellocatie van H.E.C. was mij onbekend. En ik geef toe, zonder de hulp van google maps was het mij ook zeker niet gelukt de locatie te vinden. Op tijd gearriveerd bij de wandelkring…euhm…klopt dit wel? We zijn hier om te schaken? Maar het adres is correct. “wandelkring Door Inspanning Ontspanning”.

Deze avond spelen 3 4tal teams van H.E.C. een externe thuiswedstrijd. De bezoekende teams worden welkom geheten: Almelo, Stokhorst, en ENO. Oke…en wij dan? Verwarring alom. Maar op tijd gecorrigeerd. Ik speelde zelf op bord 1, Roelof op bord 2, Jan op bord 3, Ed op bord 4. We wachten netjes tot iedereen achter de borden heeft plaats genomen. Iedereen? Nee, Jan en zijn tegenstander hadden daar geen behoefte aan en waren al begonnen aan hun partij.

Mijn tegenstander kent blijkbaar de theorie goed want de eerste 10 zetten gaan binnen 1 minuut. Als ik eindelijk tijd heb om even te gluren bij de andere borden, blijkt Jan al een kwaliteit voor te staan, en Ed een pion meer te hebben. Roelof en ik staan gelijkwaardig. Ik probeer mijn tegenstander door enkele stukken af te ruilen posities te ontnemen en dat lukt aardig. Een snelle blik op de andere borden leert dat Ed een kwaliteit voor staat, Jan een vol stuk en 2 pionnen. Roelof bouwt zijn stelling heel rustig op.

Blijkbaar hebben ze bij H.E.C. ook geleerd om hapjes te verzorgen, want er staan bordjes met stukjes kaas, worst, komkommer en tomaatjes naast de borden. Mijn complimenten! Ineens staan we snel met 0-2 voor: Jan en Ed weten hun voordeel te verzilveren en winnen. Jan deed dat zo snel dat ik niet eens door had dat hij al naar huis was. In mijn partij zag ik op een gegeven moment, door tijdnood, geen opties meer en gaf ik mijn tegenstander een hand. 1-2

Roelof wist beter met de tijdsdruk om te gaan: hij bood zijn tegenstander remise aan. Of eeuwig schaak, of winst. En dat zorgde voor het winnende team halfje: 1.5-2.5. Op de weg terug werd nog driftig na-gepraat over de gespeelde wedstrijden en (gemiste) kansen. Gelukkig kreeg ik verder geen technisch auto-ongemak op mijn weg terug en kon ik de heren veilig thuis brengen.

Door deze overwinning staan we samen met H.E.C. gedeeld op de eerste plaats in onze poule.

HEC 1   Rating      Lonneker 2  Rating  Ronde 5

Fokkink, S.J. (Stefan) 1931 – Engberink, T. (Tom) 1774 1 – 0
Lange de, G.J. (Gerard) 1821 – Berkepeis, R. (Roelof) 1842 ½ – ½
Vis, L.E. (Leo) 1604 – Veld in ‘t, J. (Jan) 1711 0 – 1
Visser, Q. (Quinten) 1374 – Balk, E.J. (Ed) 1623 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1683 – Gemiddelde Rating: 1738 1½-2½