December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KNSB-Beker Team naar volgende ronde.

Allereerst een excuses omdat dit verslag een beetje aan de late kant is. Maar ik ben niet zo’n getalenteerde schrijver als Paul “chatgpt” ten Vergert of Gijs “ik hoef niet eens aanwezig te zijn om een verslag te schrijven” Gerritsen.

            Wij moesten op donderdag 26 oktober in de eerste ronde van de KNSB-beker tegen Rijssen. Dit was een herhaling van de halve finale van de SBO-beker van vorig jaar. Wij speelden toen met de opstelling 1. Juergen 2. Fabian 3. Cupido 4. Bos en Gijs als teamleider. Dit werd een memorabele wedstrijd omdat (1) Wij al begonnen met bier drinken in de trein naar Rijssen (2) Tijdens de wedstrijd iets meer bier dronken dan onze veel jongere opponenten (3) Ik een toren weggaf, remise aanbood, wat mij tegenstander na overleg met zijn teamleider afwees en toen mijn toren sloeg (4) Robin de partij van het jaar speelde en we doorgingen naar de finale door een punt van Fabian en een halfje van Juergen.

            Voor de wedstrijd van afgelopen donderdag had teamleider Gijs (die schitterde door afwezigheid), bekend door zijn roulatiebeleid, een Duitser vervanger door een andere Duitser, en een jeugdig talent vervangen door een ander jeugdig talent, wat resulteerde in de volgende opstelling: 1. Juergen 2. Jochen 3. Cupido 4. Arno

            Rijssen kon helaas niet zijn sterkste team opstellen (Jan-Willem Timmermans was ziek) en dus waren wij zwaar favoriet. Ik speelde tegen hun sterkste tegenstander en aangezien ik vorig jaar van hem verloor en nu teamleider was, kon ik mooi na 12 zetten remise aanbieden en mijn teamgenoten het werk verder laten opknappen. Dat deden zij naar behoren hoewel het erg lang duurde voor de punten op het droge waren. Arno won door een mooi gevoerde aanvalspartij. Het naspelen van deze partij is de moeite waarde. Arno heeft hem in de uitslagen-app gedeeld. Juergen speelde zijn positionele spelletje met wit. Maar om nu de totale d-lijn weg te geven, ging mij wat ver. Juergen bleef rustig en toen zijn tegenstander een pion probeerde te winnen, won Juergen een stuk en de partij. Jochen kwam goed uit de opening, won een pion, maar kon dat helaas niet verzilveren. Omdat het toen al 2,5-0,5 stond was dat niet erg. Een solide 3-1 overwinning en op naar de tweede ronde: vrijdag 10 november thuis tegen WSG. Het wordt weer een verrassing welke Duitsers en jeugdige talenten Gijs opstelt (de tegenstander leest mee) maar ik zal het verslag diezelfde avond / volgende morgen op de site zetten. Beloofd!