April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Billenkoek voor v1

Het nieuwe viertal: Bos, Cupido, Jeroen en Gijs spelen dit jaar in de hoogste klasse van de SBO. De eerste wedstrijd was gelijk een zware vuurdoop tegen het sterkste team uit de klasse Max Euwe. Robin had goed voorbereid (7 minuten) op Frank. Hij speelde echter tegen Luc Compagnie. Frank zou niet meedoen, maar door een afzegging nam hij toch plaats op 2 tegen Cupido. Jeroen mocht tegen ons oud-lid Jasper Kamphuis. Gijs mocht tegen Ton Ellenbroek.

Om het kampioenschap in de derde helft wel hoop in te blazen begonnen Cupido en Gijs gelijk aan het bier. Of dit hielp op het bord was te bezien Cupido had het de hele partij erg lastig tegen Frank en Gijs zijn d4 en staan werd als snel d4 en slechter staan. Maar niet aan het bier gaan is ook niet altijd de oplossing, want Jeroen zag spoken in de opening; “Ik stond 2 pionnen achter, maar daar stond tegenover dat mijn stelling kut was” oftewel een zware avond. Robin was eigenlijk de enige die een donders goede wedstrijd op de mat legde.

Cupido ging als eerste ten onder. Tussendoor had hij misschien wat dingen handiger neer moeten zetten bleek volgens mij uit de analyse, maar verliezen van Kroeze kan natuurlijk gebeuren. Robin was zijn tegenstander aan het overspelen, miste 1 zet en werd uiteindelijk mat gezet. Jeroen kwam nog erg sterk terug in het middenspel en op het moment dat ik nog weer wat vertrouwen kreeg in een resultaat ging het opeens toch hard 0-3. Gijs vergat een toren in te sluiten, gaf een stuk weg, maar dit zag zijn tegenstander niet, verloor in tijdnood een pion, vervolgens een stuk, won een stuk terug en met 2 minuten beide op de klok werd het uiteindelijk remise. 0,5-3,5 Op elk bord niet favoriet maar toch een pijnlijke nederlaag.

https://sosc.netstand.nl/pairings/view/9119