January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Team V2 wint van Borne

Afgelopen vrijdag 13 februari won team V2 thuis van Borne.
Hier is hoe.

1. Henk Eillert  - Mart Wennink    0-1 winst
2. Tom Engberink  - John Leerentveld  1-0 winst
3. Jos Muller   - Roelof Berkepeis  1-0 verlies
4. Erik van Berkel - Cor van Bree    1/2

Eerst bord 4.

bord 4 : Erik B. ** speelde met Wit prima tegen een doorgewinterde Siciliaan, door d4 niet direct (ook) aan Zwart te geven, door een opstelling met Pc3 en d3 en g3 in te nemen en voorzichtig verantwoord te drukken. Het was voor Erik moeilijk te zien wanneer er een moment zou zijn om zijn stelling verder uit te werken zonder een nul aan dit team te geven. En dat deed hij goed, want even voordat er een onoverzichtelijk en gevaarlijk eindspel zou kunnen ontstaan met elk Dame en Toren, wilde Borne het halfje wel en wij ook. Deze remise was als eerste bekend.

bord 1 : Mart ** zijn tegenstander is al jaren een bekende in onze lokale schaakwereld. Met diens stijl wist Mart op deze avond met Zwart wel raad : langzaamaan verhoogde hij de druk met dreigende combinaties en verovering van lijnen en velden, tot er ergens een breuk kwam in het verhaal van Borne .. Deze winst kwam tot stand in de laatste klokfase.

bord 2 : Tom ** ook deze tegenstander is een oude bekende van Bornse wateren. Deze kleurden na anderhalf uur enigszins rood toen onze Wit-speler na secuur middelspel ergens duidelijk voordeel leek te gaan behalen en de zaak niet meer te redden bleek. Tom won. Ook deze partij bracht ons winst in de laatste klokfase.

bord 3 : Roelof ** speelde weer eens Frans en kwam in een prima stelling terecht, die hij naar eigen zeggen de dag ervoor al vooruitgezien had, maar kon een duidelijk voordeel niet direct verzilveren. Natuurlijk kwam Roelof daar pas achter toen hij nog maar 5 minuten had en een Toren-offer op c6 niet aannam omdat het toch niet meer dan eeuwig schaak ofzo .. Zijn tegenstander had nog enkele malen remise aangeboden en “het was echt zo’n stelling van : wie het openmaakt gaat ten onder” zoals deze later verklaarde. Een onnodig bizarre partij.

Na afloop ervan bleek al spoedig dat deze laatste partij geen invloed meer had op de uitslag!