May 2022

SOS Eindronde met verslag!

Lonneker kwam, zag, dronk bier en heeft het kampioenschap weer voor het grijpen!

Het zwarte Paard uit Ommen een tegenstander waar Lonneker vroeg in de jeugd regelmatig tegen heeft gespeeld, de wedstrijden tussen de senioren zijn volgens mij spaarzamer. Echter bestond het team van onze tegenstanders uit enkele oude bekenden. Daarnaast was het erg leuk dat er een gezamenlijke eindronde was. In Borne was alles tot in de puntjes georganiseerd, complimenten!

Ten tijde van het schrijven van dit verslag staat de uitslag nog niet online, dus het kan zijn dat ik wat dingen verkeerd heb onthouden. 17:00 begon onze wedstrijd dag, Maandag had Gijs de opstelling al doorgestuurd. Paul, Fabian, Alexander, Wennink, Boris, Bas, Gijs en Tom, een erg sterk team en erg goed collectief. De Mexicaan met halverds Grolsch was de tent waar wij lekker gingen eten. Fabian bestelde direct het duurste van de kaart maar weigerde sinds zijn gekots van de vorige keer wel beleefd de tequila.

19:45 de wedstrijd begon, Fabian zou frans gaan spelen, Gijs ging winnen en Wennink was gebrand op een zege. Zelf kreeg ik dezelfde opening tegen als zondag, toen ik het helemaal verkeerd aanpakte nu dus een andere opzet! Een rondje langs de velden, Bord 1 prima, bord 2 prima mits f6 wordt gespeeld. Cupido aan de koffie, Wennink is rustig zijn stelling aan het verbeteren. Boris heeft een prima actieve stelling, Bas laat zien dat hij maar 1 doel heeft en dat is winnen. Gijs en Tom doen het lekker rustig aan.

Fabian weigerde ondertussen f6 te doen en stond duidelijk minder, Bas was met een enorme opmars bezig qua het positioneren van zijn stukken. Wat een klasbak, alles richting de f2! Mart haalde zijn eerste biertje, Cupido was een beetje dom aan het schuiven met zijn stukken. Gijs zijn tegenstander had al a6 en h6 gedaan, Tom had een fijne plus!

Rond half 10 begon ik er in te geloven dat het wel eens 8-0 zou kunnen worden, niet omdat wij overal zo goed stonden, maar de sfeer zat er uitstekend in, de focus was aanwezig en het besef van dat het kampioenschap nog mogelijk was deed ons vliegen. Fabian stond onderhand verloren, zelf dacht ik al vele malen te kunnen winnen, echter lukte dit steeds niet en met het biertje werd ik minder scherp. Bas had zijn stukken goed neergezet en pxf2 in de stelling gebracht. Zijn tegenstander kon het allemaal niet overzien en ging mat! 1-0 voor ons, lekkere pot van Bas, de 0,0 doen hem goed! Zelf mocht ik tekenen voor de 2-0. Boris had ondertussen een stuk buitgemaakt, Cupido ging stukken aanvallen van zijn tegenstander. De tegenstander van Wennink gaf een stuk in 1 weg, Gijs stond iets beter. Fabian stond verloren en Tom stond duidelijk beter. Wennink won 3-0, de tegenstander van Fabian gaf een toren cadeau 4-0. Boris won het eindspel 5-0. Gijs speelde c4 6-0. Cupiode pakte een toren 7-0. Dan onze eindspel god Tom mocht het eindspel nog even uittikken, Tom is zoals we hem kennen erg sociaal, bood remise aan waarmee de eer gered werd. We staan met nog 1 ronde te gaan een half bordpunt voor. Enorm spannend dus.

Het was weer een ouderwetse externe avond door de week! De wekkers van verschillende teamgenoten gingen echter weer om half 6, gelukkig mocht ik zelf uitslapen tot 6:15.
het was weer een mooie avond!

Het Zwarte Paard 1 RatingSV Lonneker 1RatingRonde 7 Slotronde Borne
Jong de, G. (Gosse)1772Vergert ten, P. (Paul)22280 – 1