December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Schaakavontuur in de regen : De Elster Toren 1 vs. Lonneker 1

Op een regenachtige dag, donderdag 5 oktober 2023, reisde het schaakteam van Lonneker naar het verre Elst voor hun eerste uitwedstrijd in de SOS-competitie. Ondanks de gure weersomstandigheden en de lange reis, waren de schaakliefhebbers vol enthousiasme om de strijd aan te gaan. De locatie waar de wedstrijd plaatsvond, een gezellig café met uitstekend bier, beloofde een geweldige schaakavond.

De wedstrijd begon direct in het voordeel van Lonneker, aangezien de tegenstander slechts zes spelers opstelde : Gijs, die op bord 3 speelde, boekte een fraaie overwinning en ook de speler op bord 1 wist te zegevieren. Al snel stond Lonneker met 2-0 voor.

De andere borden toonden eveneens sterke prestaties, met enkele echte schaaktalenten in de gelederen. Op bord 2 speelde Jokim met zwart en hield met gemak remise in slechts 15 zetten, wat zijn ongeslagen status in het seizoen onderstreepte. Jokim straalde van energie en leek onverslaanbaar.

Op bord 4 speelde Jürgen een aangename Caro-Kann opening en stond goed, maar zijn partij duurde maar liefst 40 zetten en eindigde in remise. De algehele score stond nu op 1-3 in het voordeel van Lonneker, dankzij de uitstekend samengestelde borden door Gijs, de teamleider.

Bij de overige borden bleef Lonneker domineren. Jarno won snel een pion en consolideerde zijn voorsprong met stabiel en rustig spel. Leon, een schaaktalent, imponeerde met zijn rustige en positionele spel, en hij sloot de partij af met een prachtig (schijn)offer, dat getuigde van grootmeesterlijke briljantie, alles terwijl hij genoot van enkele speciale biertjes aan het bord.

Jochen, een van de Duitse vrienden in het team, overklaste zijn tegenstander volledig, die simpelweg geen antwoord had op zijn strategie. Dit leverde Lonneker nog een punt op, waardoor onze vriendelijke Duitser nu op 3 uit 4 staat voor Lonneker.

Bas, die bekend stond om zijn briljante spel met wit en soms wat zoekende stappen met zwart, wist met geconcentreerd spel en rustige zetten een eenvoudige overwinning te behalen, ondanks de schijnbare spanning voor de toeschouwers.

Na de wedstrijd werd er nog lang geschaakt in het café. Gijs vond zelfs nog tijd om een potje te schaken met potentiële vrouwelijke leden. Het was een geslaagde en erg leuke dag voor Lonneker, en iedereen kijkt reikhalzend uit naar de volgende schaakwedstrijd op 17 november. Een geweldige start van het seizoen!

-Paul ten Vergert

Zie https://sosc.netstand.nl/divisions/view/348