September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

SBO Cup: Lonneker wint met 3-1 van Mat-ador

Lonneker wint met 3-1 van Mat-ador in SBO-cup

Op vrijdag 3 november mocht Lonneker thuis aantreden tegen Mat-ador. Niklas, ondergetekende, Roelof en Igor moesten dit varkentje even wassen. Ondergetekende begon voortvarend en zette zijn tegenstander Peter Brouwer vanaf het begin onder druk. Mijn tegenstander maakte ook geen aanstalten naar voren te willen en met een paard dat op zet 9 naar F8 ging was het duidelijk dat er geen grote ambities bij zwart waren. Dat dit paard op F8 later mijn tegenstander fataal zou worden wist ik toen nog niet, maar het was duidelijk dat ik gewoon door moest drukken en dat er dan vanzelf wel dreigingen moesten komen. Ik had al vroeg het loperpaar dat erg actief werd, op zet 22 wist ik hiermee te oogsten. Mijn loper kon het paard op F8 slaan en hierdoor kon ik 2 pionnen winnen. Dit waren 2 verbonden vrijpionnen en mijn tegenstander geloofde wel dat ik dit kon winnen en zo stond het binnen een uur al 1-0 voor Lonneker.

Igor speelde tegen Jaap de Boer op bord 4. Hij speelde de opening niet erg sterk, maar na een afwikkeling had Igor opeens een stuk meer in een op het oog niet heel gecompliceerde stelling en de teamleider had het punt al geteld. Maar Igor is een echte liefhebber van het spel en besloot nog even door te willen schaken. Hij verloor het stuk weer terug en terwijl de teamleider even later verbaasd naar het bord keek waar nog een toren +6 pionnen tegen een toren + 6 pionnen stond, was Igor al weer bezig met winnen. Boos op zichzelf was Igor pionnen aan het snacken. Het remise-achtige eindspel veranderde heel snel en Igor had binnen no-time weer 3 pionnen meer dan zijn tegenstander op het bord. Met een leuke zet op het einde wist Igor vervolgens toren te ruilen en daarmee was de 2-0 alsnog een feit.

Op bord 3 speelde Roelof tegen Gerard Bruins. Hij wist een kwaliteit te winnen en kreeg een prima stelling. Roelof besloot heel geduldig de partij uit te tikken en toen even later zijn tegenstander nog meer materiaal weg gaf was ook het derde punt voor Lonneker een feit 3-0. De volgende ronde bereikt, uitstekend werk! Niklas was ondertussen nog bezig in een zware Partij tegen Hans Pees. Hij stond de hele partij onder druk en uiteindelijk bezweek hij ook onder deze druk. Dit zorgde voor de 3-1 eindstand. Jammer voor Niklas, maar gelukkig was de overwinning voor Lonneker al een feit.
Zo verzekerde Lonneker zich van een plek bij de laatste 8.

Gijs

Lonneker – Mat-ador 3-1

Niklas Brinkers – Hans Pees 0-1
Gijs Gerritsen – Peter Brouwer 1-0
Roelof Berkepeis – Gerard Bruins 1-0
Igor Babic – Jaap de Boer 1-0