October 2021

Lonneker 1 wint eerste wedstrijd van het seizoen tegen Almelo!

Externe competitie Ronde 1: Almelo uit (18-09-2021)

Vol goede moed werd de uitwedstrijd door nieuwe teamleider Arno van Akkeren gepland. Hier kwam uiteraard een mooie opstelling uit en iedereen had alle vertrouwen. Echter veranderde dit 2 uurtjes voor de wedstrijd toen bleek dat Niklas uit voorzorg niet kon spelen vanwege verkoudheidsklachten. Beterschap Niklas. In deze 2 uurtjes bleek het niet meer mogelijk een vervanger te regelen waardoor de opstelling iets gewijzigd werd en we dus met een 1-0 achterstand moesten beginnen.

Keurig op tijd arriveerden de Lonnekernaren in Almelo bij cafe de Shamrock waar deze wedstrijd gespeeld zou worden. De opstellingen werden uitgewisseld en hier kwam de volgende indeling uit:

Bord 1: Arno van Akkeren  – Martin Bootsma

Bord 2: Marcel Wildschut – (leeg bord)

Bord 3: Jokim van den Bos – Edwin Sarink

Bord 4: Ben Poelstra –  Jürgen Meijerink

Bord 5: Jarno Scheffner – Yannic Husers

Bord 6: Humphrey Burer – Leon Stuij

Bord 7: Erik Akkersdijk – Egbert Gorter

Bord 8: Rogelio Lujan Garcia – Mart Wennink

Iets na 1 uur konden we beginnen.

Ikzelf was de eerste die klaar was, na ongeveer een uur spelen, speelde ik in een remisestelling 1 zet iets te snel, dat kostte een stuk dus ik gaf op. Almelo op 2-0 nu. Als dat maar goed komt. Wel gebruik ik mijn vrije tijd voor een korte rookpauze waarna ik begon met notities maken voor dit verslag.

Zo tegen 3en was er op de borden nog weinig te melden. Interessante stellingen maar bij alle borden kon dit nog alle kanten op. Dus maar weer een korte rookpauze voor mij en een pint Guinness. Dan om 10 over 3 offert Erik een pion, maar er lijken nog wel tactische kansen mogelijk. Jokim is inmiddels ook in een moeilijke stelling beland, de rest lijkt een neutrale stelling te hebben.

Om kwart over 3 vraagt Erik aan de teamleider of hij remise mag maken, waarop het altijd tactische antwoord komt: “kijk maar of er nog meer in zit, zo niet dan ok”. 7 minuten voor half 4 offert Jarno een paard voor een mooie aanval. Hier krijgt hij direct 2 pionnen terug rond de koning van zijn tegenstander, en naar alle waarschijnlijkheid krijgt hij ook zijn paard nog terug.

Om 5 voor half 4 besluit Erik remise te maken en ook op dit moment geeft de tegenstander van Jarno op. De tussenstand is nu SVL 1,5 – 2,5 SV Almelo. We zijn weer op de goede weg. Dan om 10 over half 4 komt Leon erg laag in tijd, 11 minuten tegen 35 minuten van zijn tegenstander. Als dat maar goed gaat, want Leon staat bekend als speler die veel in tijdnood komt.

Om 10 voor 4 lijkt Jokim ineens een pion te gaan winnen, en Arno wikkelt af naar een remise-achtig eindspel waarbij hij wel een geïsoleerde dubbele c-pion heeft.

Om 4 voor 4 heeft Jokim 2 pionnen meer, Jürgen heeft inmiddels ook een prettige stelling, bij Arno en Leon lijkt het remise-achtig. 4 uur rookpauze en een nieuwe pint Guinness. Direct na deze pauze heeft Arno remise gemaakt en Jürgen 2 pionnen gewonnen. Tussenstand SVL 2 – 3 SV Almelo. En de vooruitzichten zijn zeer optimistisch.

Om 10 voor half 5 krijgt Leon een remise-aanbod, welke hij na advies van de teamleider accepteerd. SVL 2,5 – 3,5 SV Almelo. Alleen op bord 3 en 4 word er nog gespeeld. Om kwart voor 5 mag Jokim een punt bijschrijven. Super gedaan. SVL 3,5 – 3,5 SV Almelo.

Om 5 uur heeft Jürgen zijn voorsprong vergroot naar 3 pionnen en ook de klokstand is in zijn voordeel. Ruwweg zon 50 minuten voor Jürgen tegen 10 minuten voor zijn tegenstander. Echter moet deze stelling wel secuur uitgespeeld worden, maar dat is wel toevertrouwd aan Jürgen. Om 5 over half 6 kon Arno als teamleider zijn eerste teamoverwinning bijschrijven van dit seizoen. Ook Jürgen wist zijn partij over de streep te trekken dus een keurige eindstand van SVL 4,5 – 3,5 SV Almelo. Op naar ronde 2 waar we thuis spelen op 9 oktober tegen PSV/DoDO. Uiteraard is dan alle support welkom.

Mart.

Almelo 1 Rating Lonneker 1 Rating Ronde 1