March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Wennink maakt snelschaakspektakel mogelijk

Op vrijdag 19-01 mochten wij in de kwartfinale van de sbo-cup thuis tegen HEC. Op papier zou dit wel moeten lukken dus ondergetekende was dapper genoeg om zelf te gaan zitten, ondanks sterkere opties. Met gemiddeld 271 punten meer zou dit toch kat in het bakkie moeten zijn.

Was het onderschatting, was het dat ik de hele week al niet goed te pas was, was het dat ik zwart had geloot, geen idee, maar ik speelde echt als een natte krant ben er geen moment aan te pas gekomen en verloor redelijk kansloos tegen Gerard de Lange. Fabian wist gelukkig Stefan Fokkink wel langzaam weg te schuiven en zo werd het 1-1. Arno stond op dat moment na een Italiaanse variant, nooit doen tegen Arno, straal gewonnen en Wennink had ook gewoon een stuk meer.

Op bord 1 bij Fabian stonden veel groene flesjes op bord 4 bij mij ook niet weinig maar op bord 3 spande Wennink de kroon. Als teamleider zij ik misschien iets te hardop dat ik snelschaken hartstikke mooi zou vinden dus dat het mooi zou zijn als Wennink zou verliezen. Wennink luistert uiteraard altijd goed naar zijn teamleider en gaf, door tijdnood, door veel groene flesjes, om mysterieuze redenen een toren weg. Zo moest Arno dus winnen, terwijl Thijs Aalbers een vorkje deed, volgde Arno met de winnende zet en zo was het 2-1 voor ons. Mart ging er langzaam af en zo werd het 2-2.

Snelschaken met 3 minuten en 2 seconden per zet. Tien minuten pauze en gaan. Dat ik het schaken nog niet helemaal was verleerd bleek gelukkig uit de tweede partij waar ik 1 pion, nog 1 pion en vervolgens een stuk won. Opgave 1-0! Gezien mijn nederlaag op bord 4 de eerste partij, hadden we nu nog maar 1 punt nodig. Deze kwam van Arno, de man in bloedvorm. 2-0, rondje verder. Fabian en Mart zorgden nog voor de 3 en 4-0 en zo kwam er een eind aan deze onnodig moeilijke avond.

Het was wel erg gezellig en met klaverjassen bleek dat Mart en ik in groen geoliede machines waren veranderd want Cupido en Henk kregen echt ontzettend billenkoek. Ondanks het gebrek aan gehaktballen heeft HEC ook een erg gezellige avond gehad. Op naar de halve finale, hopelijk zijn we dan wat scherper.