January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Verslag Lonneker V4 – Almelo V4

Verslag Lonneker V4 – Almelo V4
-door Martin Horstman en Robin Bos-

Op een regenachtige vrijdagavond in januari speelde Lonneker V4 tegen Almelo V4 voor de viertallenklasse V8. Binnen was het dan ook gezellig. Robin was wedstrijdleider en vertelde aan iedereen dat de mobiel uit moest. Rond 20:00 gingen de klokken aan en konden we beginnen.

Louk was als eerste klaar, het werd remise met kansen aan beide kanten, ½-½ .

Zelf opende ik zoals altijd d4. Met wisselvallig spel kwam er een ongeveer gelijk eindspel op het bord. De zwarte pionnen konden echter doorlopen waardoor mijn tegenstander twee dames kon halen. Ik had geen stukken meer over en met vier pionnen tegen dame en toren ging ik door de tijd, — speel de partij hier na.

Tom verzorgde tussendoor de hapjes waar de tegenstanders erg tevreden over waren.

Johan stond redelijk met de open f-lijn. Er kwam een lastig eindspel op het bord, Johan had nog maar 40 seconden en zijn tegenstander meer dan 5 minuten. Johan hield zich knap staande en speelde a-tempo de goede zetten, waarna zijn tijd nog steeg tot 2,5 minuut. Hij ruilde de torens en offerde een pion met promotie om een winnend eindspel over te houden, waar Johan op techniek een pion liet promoveren tot dame, 1½-1½.

Ed was als laatste bezig. Tussendoor gaf zijn tegenstander pardoes een stuk weg, dit werd echter door beide spelers niet opgemerkt. In een eindspel vol wisselende kansen moest Ed zijn toren offeren tegen een vrijpion van zijn tegenstander. Door twee sterke vrijpionnen had Ed compensatie. De tegenstander van Ed moest ook zijn toren geven, tegen de gepromoveerde pion van Ed. Met beide nog één pion over die tegelijkertijd promoveerde, eindigde deze strijd in remise. Knap verdedigend werk van Ed, maar er zit misschien ook meer in.

Het werd een spannende strijd met totaal maar liefst 7(!) promoties, die uiteindelijk in 2-2 eindigde. Johan verdient een pluim voor het redden van de wedstrijd in tijdnood.