March 2024

V2 wint en behoud ongeslagen status, V1 pakt ook eerste matchpunt van seizoen

Op vrijdag 26-01 mochten we met 2 viertallen naar Almelo. Almelo speelde zelfs met drie viertallen, maar wij hadden bij Holten ook nog Bas zitten dus waren ook in alle wedstrijden vertegenwoordigd.

Teamleider Robin kon niet dus Jurgen kwam vanuit Nordhorn als invaller op bord 1. Cupido mocht op bord 2, Jeroen op bord 3 en ondergetekende op bord 4. Bij V2 konden vaste waardes Tom en Jan niet, hiervoor speelden Ronald op bord 1, Henk op bord 3. Andere vaste waardes Roelof en Ed speelden gewoon op 2 en 4.

Nadat Cupido klaar was met de jeugd lesgeven vertrokken Ronald, Cupido en ik vanaf het clubgebouw. Henk haalde Roelof, Ed en Jeroen op en zo arriveerde iedereen op tijd in Almelo.

Toeschouwer/ speler van Holten Bas was ook aanwezig en zo kon er geschaakt worden.

De eerste ontwikkeling was op het bord van Jeroen, hij liet pakken op f2 door Ben Poelstra en dat zorgde tegen zo`n gerenommeerde speler voor een erg lastige partij. Ronald leek een supersub en leek met 2 volle stukken meer erg hard onderweg naar een punt. Bij de andere partijen gebeurde er lange tijd geen noemenswaardige dingen, totdat good-old Ed een stuk won en daarmee de partij 1-0 voor V2. Roelof de meest taaie rakker aan Lonneker kant wist even later ook te winnen en zo was het 2-0. Henk wist in een gedrukte stelling remise te halen en zo was voor v2 de eerste overwinning van het seizoen een feit. Ronald gaf echter bewust 1 stuk terug, onbewust nog een stuk en kwam in een ongelijk lopereindspel. Ook dit bleek erg lastig met pionnen op verkeerde kleuren en dit onderweg ingecalculeerde puntje werd helaas toch een 0, maar maakte gelukkig niet meer uit voor de teamuitslag.

Jeroen bleef lang dapper strijden, maar een pion minder en een mindere stelling bleek uiteindelijk toch fataal en zo stond v1 1-0 achter. Cupido en Jurgen wisten te winnen en zo werd het 2-1 voor ons. Gijs speelde tegen oud-lid Kloppenburg, die de nieuwjaarsreceptie van de PVV er voor had afgezegd. Een taai middenspel waarin beide spelers geen raad wisten met hun stukken resulteerde in tijdnood aan beide kanten. Ik wist om dubieuze redenen af te wikkelen naar een verloren eindspel, KUT! De tijdnood zorgde er echter voor dat Kloppenburg niet zag hoe die winstweg er uit zag en dat ik had kunnen afwikkelen naar 2 pionnen tegen een toren. Waarschijnlijk remise, maar met tijdnood weet je maar nooit. Ik vergat echter mijn toren te offeren tegen zijn pion, waardoor kloppenburg met een handigheidje toch kon promoveren. Dame toren, tegen toren 2 pionnen. Vervolgens vergat Kloppenburg dat hij schaak stond, speelde iets met zijn dame, aangeraakt is zet en deze moest worden gegeven, helaas kwam ik nog net 1 tempo te kort om remise te maken. Terechte nederlaag maar erg zuur door tussendoor remise nog weer weg te geven 2-2.

Bas speelde remise en Holten verloor, al met al een interessante schaakavond waar Ronald en ikĀ  het slechtste van hebben geslapen.

Gijs