V1 tegen Euwe V1: 2-2

Vrijdag 1 december stond de wedstrijd tussen de twee teams die normaal gesproken de titels verdelen in de hoogste viertallen klasse van de SBO. S.V.Lonneker tegen Max-Euwe, een dag voor de wedstrijd kreeg Robin als een sms’je met de tekst we komen sterker opdagen dan normaal. Ons KNSB beker team speelde ook dus toppers als Fabian, Jokim, Wiebe en Menno konden niet invallen. Onze teamleider Robin was helaas ook verhinderd. Gelukkig was de voorzitter bereid gevonden om aan bord 1 plaats te nemen, Bord 2 werd ingevuld door de marathonlopende Leon, Anjo nam plaats aan bord 3 en op bord 4 de altijd solide Gijs G. Na het zien van de paring bleek dat we geen favoriet waren, er kwam idd een sterk team opdagen. Bord 1 CM Bundgen, bord 2 Sjoerd, Bord 3 Wouter de Haas op bord 4 Maarten Vinke.

Gijs en Paul remise, Anjo en Leon een punt, dat was ons strijdplan. Na 10 minuten en het eerste 3 biertjes aan Lonneker kant, zag alles er erg mooi uit! Gijs speelde d4 zoals hij het nog nooit eerder had gespeeld, Stui was aan het toveren met de stukken, Anjo liet even zien waarom de toren zo goed is, hij ging van h8 naar f8 naar f5 naar h5! Briljant! Zelf zag mijn stelling er eng uit en moest goed oppassen voor de altijd leuk spelden van Achim. Na 15 zetten en de aanval van Achim te hebben overleefd leek mij een remise aanbod wel gepast, deze werd tegen ons alle verbazing geweigerd, nu moest er toegeslagen worden wist Jokim mij te melden. Zo geschiedde ook het tempo van de bier consumpties bleef stijgen en er werden goede zetten op het bord gespeeld. Leon had een erg sterk centrum maar kwam als snel op onbekend terrein en gebruikte helaas veel tijd. Gijs zijn buik begon te rommelen waardoor de concentratie achter het bord een beetje verslapte. Anjo was zoals eerder aangegeven lekker aan het spelen en denderde dwars door de stelling, dit was mijn eerste wedstrijd met Anjo samen in een team maar zeker niet de laatste! Leon overzag een mevrouwtje die de stelling kwam verkennen en links en rechts van alles opsnoepte. Gijs verzorgde de lekkere gehaktballen waardoor zijn partij er niet meer toe deed, zelf  deed ik wat mij opgedragen werd door Jokim DWARS door de panty, wanneer ik geen kater meer heb, probeer ik de partij te reconstrueren en zal die samen met de pracht partij van Anjo op de site komen.

2-2 tegen dit top team is zeker geen slecht resultaat, onze tegenstanders bleven daarna onder het genot van een mooie polka nog gezellig een paar biertjes drinken!

CM Paul – CM Achim: 1-0
Leon – Sjoerd: 0-1