« Oct

volle bak : verslag clubavond 18 okt * extern

Op vrijdag 18 oktober was het volle bak in Lonneker. Naast 4 interne partijen die er gespeeld werden kwamen er ook nog twee externe teams van Lonneker in actie. Dit zorgde voor een goed gevulde schaakavond met 16 partijen. Voor de C-groep van de PVM won Jan van Jürgen, Ed wist van Martin te winnen en Johan was Mokhtar de baas. Daarnaast was verloren zoon Robin Bos weer eens een keer op het nest en die verschalkte ons nieuwe lid Jeroen.

Voor de eerste ronde van de KNSB-beker stond een thuiswedstrijd tegen Almelo op het programma. Arno speelde op bord 1, hij rokeerde lang en dreigde hiermee mat, zijn tegenstander zag dit en helaas verloor Arno. Jarno die een letter meer in zijn naam heeft dan Arno, wist ook een punt meer te scoren dan Arno en zo stond het 1-1. Jürgen, niet te verwarren met onze andere Jürgen, had een knotsgekke partij waarin hij +5 kwam te staan, maar ook -7. Maar zoals we van hem gewend zijn won Jürgen Meijerink en bracht de stand op 2-1. Wennink was de beslissende factor en hij stond niet eens verloren – kan de Wennink-wende dan wel komen? Nee, gewoon een toren-eindspelletje remise maken, dat is ook wel aan Wennink besteed en zo werd het 2,5-1,5 voor Lonneker. De volgende ronde staat Dr. Max Euwe op het programma.

.
Bron: https://knsb.netstand.nl/pairings/view/6576

Het SOS-achttal gaat dit jaar na het net mislopen van de titel opnieuw een poging wagen om klasse 1E te winnen. Hardenberg was de eerste horde en op papier waren we op elk bord favoriet, dus dat moest goedkomen. Toch? Appie was weer ouderwets aan het klagen, maar niks aan de hand, gewoon remise. Gijs had zwart, hij zag het zwart in, speelde als een krant en een nul was het resultaat. Anjo speelde een lekkere pot en bracht met zijn winst de stand op 1,5-1,5. Stuij speelde een aanvalspot, leek niet genoeg te hebben, toen had hij opeens een kwal meer en een punt. Fabian heeft ambities dit jaar. Hij wil graag een FM-titel halen. Gelukkig telde deze partij niet mee voor de Fide, want Bernard van Lenthe (1558) vergat mat in 10 te zetten en misschien ook nog wel op een andere manier te winnen, maar haalde knap remise tegen Fabian die toch een kleine 660 punten meer op de elo-teller heeft staan. Maar goed, onze schuiver had zijn halfje weer gehaald : 3-2 !

.
Bron: https://sosc.netstand.nl/rounds/view/1125

Gerhard leek ondertussen geverstevrijpiont, nee ge-verste-vrijpiont, ge-verste-vrij-piont, nouja zijn tegenstander wilde een verre vrijpion creëren. De sluwe ouwe vos had dit gelukkig door en bracht het halfje keurig naar huis : 3,5-2,5. Roelof had dansende lopers, en won een glansrijke partij (speel zijn partij [hier] na). Zo werd het 4,5-2,5 : de overwinning was binnen. Boris wilde eerder al remise aanbieden, maar zag winstkansen en besloot dit niet te doen en door te spelen. Bij het horen van de tussenstand besloot hij toch tot remise en zo won het achttal de eerste ronde met 5-3. Bordpunten lijken net als vorig jaar niet onze grootste vriend te worden, maar zolang we de matchpunten maar pakken heb ik er het grootste vertrouwen in.

Gijs