October 2019
« Sep

V3 in laatste ronde weggespeeld

Samenvallend met de viering van het 35-jarig jubileum van onze vereniging ontvingen wij op 25 mei Herikon b.v./ Borne voor de laatste wedstrijd van V3 dit seizoen. Onze tegenstanders vielen met de neus in de champagne die ook voor hen al klaarstond en we konden ook  genieten van hapjes en mooie woorden van onze voorzitter. We zouden haast vergeten dat we nog wat puntjes konden gebruiken in deze ronde want we hadden een grillig seizoen doorgemaakt met wisselende successen. Ik trof zelf met zwart weer eens het damegambiet aan waar ik altijd onder moet lijden en dat  leverde dus al snel een pion achterstand op. Toen ik even wat tijd had om op de andere borden te kijken zag ik Johan wel prettig staan en dat bleef eigenlijk de hele partij zo. Bij Louk en Jonathan liep het wat minder. Jonathan streed met overgave, maar verloor toch wel wat veel materiaal en Louk had het in latere fase moeilijk met zijn strijd tegen een paard dat in het eindspel de beslissing bracht: 0-1. Jonathan moest vervolgens ook een 0 incasseren en mijn hoop was terecht nog gevestigd op Johan, omdat het in mijn eigen partij door een misrekening op een torenlijn ook niet goed afliep: 0-3 inmiddels. De partij van Johan trok in de eindfase veel belangstelling door de prachtige stelling en helaas ook tijdnood. De klok besliste het lot en zo kwamen we uit op een verlies van 0-4. Volgende jaar beter!

Ed Balk

SV Lonneker V3 – Herikon b.v./Borne 0-4