March 2019
« Feb

SBO Jeugd Snelschaak Kampioenschap * 19 dec ’15

-door Arno van Akkeren-

Op 19 december 2015 vond het Overijssels jeugdkampioenschap snelschaken plaats. Het toernooi werd in Lonneker gehouden. Zestien deelnemers speelden allemaal één keer tegen elkaar.

Onno Elgersma won al zijn partijen. Hierdoor mag Onno zich een jaar lang ‘Open jeugdsnelschaakkampioen van de Schaakbond Overijssel’ noemen. De titel blijft hierdoor in de familie. Vorig jaar werd zijn broer Simon eerste, ook door alle partijen te winnen.
   Reinier Luiten (veertien punten) werd eerste van de ABC-categorie. Hij wist in de onderlinge partijen van zijn concurrenten Jan-Geert Meulenkolk (dertien punten) en Jasper Hamhuis (twaalf punten) te winnen.
   Onno werd door zijn perfecte score ook eerste van zijn eigen leeftijdscategorie, de D-categorie.
   Lisa van Dijken (zes punten) werd eerste in de E-categorie en was daarmee het enige meisje dat in de prijzen viel.
   Evan Gelten werd eerste in de FGH-categorie. Hij was met de leeftijd van vijf jaar de jongste deelnemer en haalde maar liefst tien punten. Van hem gaan we nog meer horen.

Van SV Lonneker deden Lennart en Julian mee. Ze begonnen beide erg sterk met vijf uit zeven. Daarna werd er tegen sterke tegenstanders erg goed gespeeld maar niet altijd gewonnen. Na de pauze kwam Julian erg sterk terug. In de veertiende ronde speelden Julian en Lennart tegen elkaar. Julian won deze partij en kwam hierdoor op negen uit veertien. De laatste ronde moest Julian tegen Maarten Meulenkolk die toen ook negen punten had. Dit was een belangrijke partij. Als Julian zou winnen zou hij tweede worden in zijn categorie. Als Julian zou verliezen zou Maarten tweede worden en hijzelf derde. Het werd een erg spannende partij die Julian wist te winnen. Julian haalde hierdoor tien punten. Hij werd tweede van Overijssel in de categorie tot twaalf jaar. Lennart haalde zes punten waarmee hij ook erg tevreden kon zijn.

Julian kreeg net zoals bij het laatste toernooi een beker. Lennart en Julian vonden het erg leuk om mee te doen. Het viel op dat de winst claimen er bij beide Lonnekenaren goed in zat. Ze lieten eerst de tegenstander de klok in drukken. De klok werd dan keurig stil gezet en er werd aan de tegenstander uitgelegd dat hij een onreglementaire zet had gedaan en een scheidsrechter werd erbij geroepen.

AANKONDIGING

Dit seizoen organiseert SV Lonneker voor de derde keer het SBO Jeugd Snelschaak Kampioenschap. Dit kampioenschap belooft een spektakel te worden. De spelers worden opgesplitst in verschillende groepen, dezelfde leeftijdscategorieën zullen bij elkaar zitten. Hierdoor speelt iedereen tegen zijn of haar leeftijdsgenootjes en spelers van hetzelfde niveau.

Zaterdag 19 december 2015
Aanmelden: 12:00 – 12:30 uur
Prijsuitreiking: rond 16:30 uur

Het speellokaal van SV Lonneker:
IJsclubkantine Lonneker
Spölminkkamp 45
7524 DV Lonneker

Zie ook deze pagina met Google Map.

Wie
Het is voor spelers van ieder niveau, zowel clubspelers als niet-clubspelers. Spelers die bijvoorbeeld op school schaken kunnen ook meedoen.

Speelvorm
Het speeltempo is 5 minuten per persoon per partij.
Het aantal ronden is afhankelijk van het aantal deelnemers en de groepen, er zullen waarschijnlijk 11 of 13 ronden zijn.

Prijzen
Iedereen kan een prijs winnen. Voor iedere 8 spelers per categorie zijn 3 bekers beschikbaar.

Inschrijfgeld
€ 4,00 per deelnemer, betalen bij aanvang in de zaal.

Meedoen ?
Inschrijving kan uiterlijk tot vrijdag 18 december, maar het liefst zo snel mogelijk.
Graag vermelden het geboortejaar, speelsterkte en eventueel club.
Email: jeugd@svlonneker.nl
06 – 22 44 04 04 (Robin Bos)

.